Rik Boom

Sinds enkele jaren woont Rik samen met zijn vrouw, zoon en enorme hond Bruce in het Gelderse Vaassen. Na het vmbo en de beroepsopleiding tot meubelmaker, volgde een eerste baan als orgelmaker. Een ambacht dat hij de nodige jaren met veel plezier heeft uitgevoerd. Vanzelfsprekend kreeg Rik al snel mee waar broer Sander mee bezig was. Een eerste cursus carving bij zijn broer volgde spoedig. Eenmaal aan de gang met de kettingzaag was Rik er direct van overtuigd dat hij zijn roeping gevonden had. In 2018 maakte hij definitief van zijn hobby zijn beroep en kwam hij in dienst bij het bedrijf van zijn broer Sander.

Rik is een echt buitenmens. Hij geniet van het maken van mooie, kunstzinnige beelden. “De uitdaging, het mensen blij maken, het krijgen van waardering, dáár doe ik het voor”, aldus Rik. Dat het werk soms fysiek zwaar is deert hem niet, en al die houtsnippers, ach ja… Riks vrouw is er geregeld iets minder blij mee wanneer het huis er weer uitziet als een ‘konijnenhok’.

De gebroeders Boom hebben de taken onderling goed verdeeld. Sander neemt het werk aan en zet de opdrachten uit. Rik pakt veelal de grotere opdrachten en is dan ook langere tijd op locatie. In zijn spaarzame vrije tijd werpt Rik graag een hengeltje uit, uiteraard van hout!

 

Terug naar het team