Pim Schilstra

Samen met zijn vrouw woont Pim al jaren in het prachtige Drentse Annen. Zijn twee zoons zijn inmiddels het huis uit, maar komen nog geregeld bij pa en ma op de koffie. In zijn jonge jaren heeft Pim een veelzijdige schoolcarrière genoten. Van de mavo naar de meao, naar een opleiding marketing en een slijtersvakdiploma. Zelfs een sommelierdiploma heeft hij op zak. Ook op werkgebied kende Pim de nodige koerswijzigingen. Supermarktmanager, verkoper van tuingereedschappen bij Wolf en vertegenwoordiger in technische producten bij Vledder, Pim heeft het allemaal gedaan. Het afgelopen decennium heeft hij echter zijn roeping gevonden. De Power Tools van Makita hebben zijn hart gestolen en Pim kan hier dan ook uren over uitweiden. Binnen het tuin- en parksegment van Makita voelt hij zich als een vis in het water.

Ruim 10 jaar geleden kwam Pim voor het eerst Sander tegen, tijdens een demo bij een gezamenlijke klant. Er was direct sprake van goed contact en al snel werd gesproken over sponsoring. Twee jaar later werd Sander voor het eerst Nederlands kampioen carving met Dolmar kettingzagen en Aspen alkylaatbenzine. “Ik was eigenlijk direct verkocht, het is zo bijzonder wat deze jongens maken”, aldus Pim.

In zijn rol als accountmanager bij Makita is Pim dagelijks veel onderweg. Dealers, eindgebruikers en gemeentes bezoeken, alsook technische ondersteuning bieden en demo’s verzorgen. Ook in zijn vrije tijd laat Pim zich graag luid en duidelijk horen, maar dan als jeugdtrainer bij de plaatselijke voetbalvereniging of scheurend op zijn quad.

 

Terug naar het team