NK Icecarving 2017

06-01-2018 - Scheveningen

Op zaterdag 6 januari 2018 werd in Scheveningen het NK Icecarving gehouden. Met behulp van kettingzagen, beitels, hamers en andere gereedschappen maakten de deelnemers beelden uit vijf transparante blokken ijs van 125 kilo. De winnaar werd gekroond tot Nederlands Kampioen Icecarving 2017.

De basis bestaat uit droogijs (minus 180 graden!) en water, hiermee kunnen ze stukken ijs aan elkaar plakken. In totaal deden er dit jaar 20 teams van twee personen mee. Alle teams kregen de hele dag de tijd, maar klokslag 16.00 uur werden alle gereedschappen neergelegd. Hierna heeft de jury beoordeeld op de ingeleverde schets, de eerste aanblik van het resultaat, de moeilijkheidsgraad van het beeld, het gebruik van het ijs en het gebruik van de werkplek. Het winnende beeld werd gemaakt door Sander en Rik Boom van Carving Team Makita!

De jury was zeer te spreken over de vis: ‘Het is een spectaculair beeld. Er is veel moois gemaakt, maar deze springt er echt uit.’ Het beeld wat de beide carvers hadden gemaakt was een griezelige lantaarnvis. Ook de collega carvers kiezen een winnaar, de zogenaamde Carvers Choice en ook daar is daar is Carving Team Makita als winnaar uit de bus gekomen! Dubbele winst dus! Maar vooral die titel Nederlands Kampioen Icecarving 2017 is iets waar we heel trots op zijn.